2023. június 6. keddNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
futyi.transindex.ro

NE KÍSÉRTSEN A SZELLEME!

Nyílt pályázat, címzett: a Bethlen Gábor Alap

szerk. utolsó frissítés: 2014-06-04 16:09:41

Az Új Transindex, amely érti és tiszteli az új idők trombitájának imperatívuszát, közzéteszi legújabb pályázata teljes szövegét. Vigyázat, szarkazmus!

Tisztelt Alap, minthogy intellektuális pályafutásunk csúcsának tekintenénk, ha egyszer, valamikor, egy Transindexes pályázat is nyerni tudna Önöknél (bár a Lúzer Alapnál), arra gondoltunk, ezúttal magas szimbolikus tartalmú ötlettel rukkolunk elő, amely simulékonyan illeszkedik az „Állítsunk emléket nemzeti tragédiáinknak” nemzeti tervbe, ugyanakkor lehetőséget kínál arra, hogy a magyar popzene máris klasszikus csillaga, Ákos is felléphessen, könnyeket csalva mindannyiunk szemébe.

Javaslatunk, hogy a Házsongárdi temetőben, a mellékelt fotón található rózsabokorban állítsunk fel egy emlékművet, amelynek kínzó aktualitása van, és biztosak vagyunk benne, még azokat az értelmiségieket is meg fogja hatni, akiknek nincs érzéke a jelen szavának hívófüttyéhez (elnézést, de nagyobb képzavart nem tudtunk improvizálni).Jelen pályázat keretében támogatásért folyamodunk azon temetői emlékműnek a felállítása végett, aminek a munkaneve ez lehetne: A magyarországi szólásszabadság mauzóleuma. Ez annál is inkább fontos, mert, amennyiben nem temetjük el a szólásszabadságot, annak szelleme továbbra is kísérteni fog.

Költségvetés:

Ákos fellépési honoráriuma: 5 millió forint
Magyarországi politikusok szállásköltségei: 15-20 millió forint
Emlékplakettek és más apró emlék-figyelmességek magyarországi politikusok számára: 2 millió forint
A mauzóleum építési költségei (valamiféle papír-karton-megoldást javaslunk): 5 ezer forint
A Transindex projekt kapcsolódó költségei: amennyit teccik gondolni.

Cserébe nyilatkozatot teszünk, amiben megígérjük, hogy újragondoljuk közléspolitikánkat, és egyeztetünk az Önök által meghatározott személlyel arról, hogy milyen esetleges módosításokat kell eszközölni a szerkesztőség emberállományában (bár előre szólunk, a buzilobbi miatt ezekkel nem könnyű!)


Maradunk tisztelettel, a (nemzeti) együttműködés reményében

egy Új Transindex, amely érti és tiszteli az új idők trombitájának imperatívuszátUi.: amennyiben pályázatunk nem tart igényt a tisztelt Alap érdeklődésére, kérjük, időben jelezzék, hogy ne késsük le vele a Norvég Alap pályázati kiírását.