2023. június 6. keddNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
futyi.transindex.ro

ZÉNÓ SEGÍT

Az MPP közleményben keresi Bunta Leventét

Zénó Tolerancia utolsó frissítés: 2013-11-07 17:45:24

A Magyar Polgári Párt aggódását fejezi ki Székelyudvarhely polgármesterének vasárnapi holléte felől. Segítünk.

Bunta vasárnapja témájú közlemény futott be kedden az ügyeleti postaládába a Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi frakciójától. Költői kérdéssel indítják a szöveget: Hol járt Bunta Levente vasárnap?

Vajon miért érdeklődik ennyire a polgármester vasárnapi programja felől az MPP?

"Minden becsülete székely-magyar ember, aki csak tehette, ott volt vasárnap a Székelyek Nagy Menetelésen, az 54 kilométeres élőláncban. Udvarhelyszékről is több ezren voltak jelen, mert a székelység nem akar kiszolgáltatottságban és alárendeltségben élni. A székelyudvarhelyi RMDSZ városi szervezete együtt a polgármesterrel leszerepelt mélységesen már a menetelés megszervezésében, tudni illik egyetlen egy buszt sem indítottak. Ez a vasárnap nem a politikumról szólt, hanem az összefogásról. Ezért kérdezzük nyilvánosan Bunta Levente polgármestert, hogy hol járt a nagy menetelés ideje alatt, mert tudtunkkal nem volt ott?" - írják továbbá.

Ha már nyilvánosan kérdik, lehet, egy közlemény nem lesz elég. Segítek: oszlopokra a felhívással, innen ingyen kivágható:"Erre kiváló bizonyíték a facebook közösségi oldalon posztolt vasárnapi nagy kirándulás képei, amelyek nem Kökös és Bereck község között készültek, hanem valahol a Kárpátokban. Hol járt vasárnap a székely anyaváros polgármestere, kik látták a nagy menetelésben? Mikor mond igazat, ha autonómiáról beszél?" - folytatódik és zárul a közlemény, ismét csak költőileg.

Tény és való: a polgármester vasárnap 6 képet tett közzé a Facebookon különféle sziklás tájakról.

Az már viszont aljas rágalom lenne, hogy cseppet sem törődött a Székelyek Nagy Menetelésével. Bárhol is volt, megosztotta a Transindex fotóját - egy szmájlival.