2023. június 6. keddNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
futyi.transindex.ro

JÓL MEGÉRDEMELT JELZŐKET!

Kollegiális jótanács a Székely Hírmondó főszerkesztőjének

Zénó Tolerancia utolsó frissítés: 2013-10-16 09:33:12

A lapot az foglalkoztatja, melyik nációkat nem kedvelik a székelyek. A szavazógép jó, de nem tökéletes. Segítünk!

Tisztelt Kocsis Károly főszerkesztő úr, nagyszerű, hiánypótló kezdeményezésnek tartjuk, hogy végre valaki vette a fáradtságot, és lekérdezi a székelyeket arról, hogy kiket utálnak a legjobban. Komoly tanulsággal jár a felmérés eredménye, mert így a Székely Hírmondó, átvéve a nemzet szívdobbanását, finomhangolhat a tekintetben, hogy kiket gyalázzon a közeljövőben.


Remek ez a felmérés, még akkor is, ha hasonlókat többnyire szociológiai módszerrel, némileg szofisztikáltabban szokás lekérdezni. Remegve várjuk, milyen eredményt hoz ki a szavazógépük. Igaz, egyelőre négy személy nem utál senkit, de azok biztos nem is magyarok, hanem zsidók, vagy melegek, vagy mindkettő. A legtöbb zsidó meleg is egyben, örök rejtély, hogyan szaporodnak...


Szavazógépük tökéletesítése végett javasoljuk, hogy inkább használják a tót és rác megnevezéseket a szlovák és szerb helyett. Román helyett jöhet az oláh. És az örmények? Velük mi lesz? Javasoljuk továbbá, hogy a nagyobb empatizálás végett jól megérdemelt jelzőkkel csatornázzák olvasóik empátiáját. Például: szőröstalpú oláh, büdös cigány, sunyi zsidó stb. Hajrá, bátorság, vitézség, ilyesmik, előre!