2023. június 6. keddNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
futyi.transindex.ro

KENYAI MIKRÓTECHNIKA ITT ES

Zénó szétnéz az erdélyi ezo-miszti piacon

Zénó Tolerancia utolsó frissítés: 2011-08-17 17:29:32

Hastánc-, agykontroll- vagy jógatanfolyam? Sakkor? Van ennél sokkal jobb is!

Úgy döntöttem, nem várom ki, amíg eldől, hogy a gazdasági világválság U vagy W, vagy esetleg S alakú lesz-e: a filozófián kívül gyorsan egy másik, trendibb szakmára is szert kell tennem. Sok, uniós pénzből támogatott felnőttképzési program indult mostanában Erdélyben, de ezek nekem túl időigényesek és valószínűleg nagyon unalmasak. Extrémebb ingerekre hajtok.

Az apró- és újsághirdetések között már nálunk is sokféle lehetőségből választhatunk, többnyire magyarországi importokról van szó. Többek között parapszichológia, angyaltanfolyam, aura tanfolyam, csakra tanfolyam, tradicionális reiki, spirituális védelem, radiesztézia, telepatikus önvédelem, arcdiagnosztika tanfolyamok jöhetnek számításba. Persze nem mindegyikhez lehet még nálunk hozzájutni, van, ami még kicsit kell kanonizálódjon. Azért több olyan hirdetésre is bukkantam, ahol megjegyzik, kérésre


Erdélybe is bárhova elutaznak tanfolyamot tartani.

Ami most is adott: elmehetnék például villámolvasás tanfolyamra. Ennek lényege, hogy NLP-is (neurolingvisztikus programozás) módszerrel két nap alatt megtanulhatunk iszonyú gyorsan elolvasni valamit. Érettségi előtt állóknak egyszerűen kötelező tantárggyá kellene tenni. Előnyeit kár is ecsetelnem, bár manapság az olvasás nem tartozik a népszerű sportágak közzé. Fáradt szülőknek esti mese olvasásnál biztosan nagyon jól fogna ez a képesség, csak előbb a gyerekkel is el kéne végeztetni egy gyorsértési tanfolyamot.

Más. Jobbagyféltekés rajztanfolyamra is rábukkantam Csíkszeredában. A három napos intenzív kurzus lényege, hogy rajzolás közben – ami, mint tudjuk, igazi kreatív tevékenységnek számít –, végre ne az uncsi bal agyféltekénket használjuk, hanem a bal kezünkkel rajzolva a jobbat fogjuk be munkára. Persze a balkezesek ezt a tanfolyamot nyugodtan szkippelhetik.

Egy kétnapos angyaltanfolyamon például megtudhatnám, hogy kik is az angyalok, hogyan vehetjük fel a kapcsolatot a saját őrangyalunkkal, és hogyan adhatunk át neki személyes üzenetet. Angyaltanfolyamra elég nagy a kínálat, Csíkszeredában pl. volt már Arkangyalok Hete is a Szakszervezetek Művelődési Házában. Csíkszereda, City of Angels, mondhatnánk, hiszen

minden erdélyi rézangyal itt található.

Reiki tanfolyamot igazán minden bokorban találunk, akár egynapos tanfolyam is indul, ahol elsajátíthatjuk a reiki 1,2,3,4-es fokozatát Magyarországon élő reiki „sebész, mester, terapeuta” segítségével. Ideit ugyan nem találtam, de 2008-ban biztosan volt Hargitafürdőn is reiki mesteri tábor. Aki reiki mester szeretne lenni, bizonyítania kell, hogy megvan a reiki I és II, és meg kell indokolnia, miért akar reiki mester lenni – derült ki a felhívásból. Miért is? Gyorsan ki kell találnom valamit!
Mi történhet velem egy tarot, számmisztika tanfolyamon? „Bepillantást kapunk a jövőnk alternatív lehetőségeibe, alapvető asztrológiai fogalmakat ismerünk meg, érintjük az egyiptomi kabbalisztikus tanításokat és megismerkedünk a tarot kártyával, numerologia, névmisztika, szimbológia, csakrák analogiája.” Cool. Ez biztos előnyt jelent egy eljövendő két napos jedi mester tanfolyam alapozásakor.

Egyelőre keresem önmagam, és nem döntöttem el, hogy tutira a csakrák analógiája lesz az új hobbim, vagy inkább valami más. Választhatnék esetleg egy spirituális életmód-tábort a Hargita tövében, ahol nyaranta akár több turnusban kerülnek megrendezésre különböző szellemtudományokkal foglalkozó táborok, személyes horoszkóp-értelmezéssel, transzcendentális meditációkkal. Témák: „metafizika, tarot, asztrológia, spirituális gyógyítás, számmisztika, vallások, istenhit, földön kívüli civilizációk, reinkarnáció és egyebek”. Ne vegyétek szerénytelenségnek, de tudom magamról, hogy az „egyebekben” elég jó vagyok. A másik jó hír, hogy a szervezők szerint

ugyanitt napozási lehetőség is van.

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia – TEK tanfolyam, Erdélyben is bárhol – derült ki egy másik hirdetésből. Örülök, hogy ezt is megéltem! Mit kínálnak? Általános kineziológia, epigenetikai alapok, izomelmélet, izomtesztek, tisztázó tesztek, korregressszió, Érzelmi Stresszoldási technikák, Legfontosabb Stresszes Kapcsolatod oldása, genetika, pszichogenetika, pszichoszomatika, kineziológiai genetika – generációs átörökítés, generációs oldás. Ebből szerencsére én csak a genetika szót nem értem.

Árakat már nehezebb volt találni, de egy reflexológia tanfolyamot pl. nemrég 50 lej kedvezménnyel kínáltak – csak sajnos már lekéstem a kezdést. A normál tandíj értéke 300 RON. Ezért cserébe olyan elméleti és gyakorlati ismeretanyagot sajátíthatok el, amellyel egy 45 perces, szakszerű talpmasszázst leszek képes adni bárkinek. Azt hiszem, erre inkább a barátnőmet fogom elküldeni.


Tudnak-e a huszárok barantázni?

Akinek viszont nem tetszenek ezek a többszörösen importált spirituális termékek, az kereshet valami autentikusabbat. Meggyőződésem, hogy manapság huszárnak lenni is elég extrém foglalkozás, ezért ez is bekerült a listámra. Gondolom, nem kell hozzá semmilyen különös képesség, csak egyenes hát, egy ló és egy kard. Amennyire kivettem, a székelyföldi hagyományőrző huszárok egyik legfőbb tevékenysége éppen az, hogy további huszárokat toboroznak. Nem nagyon értek a matekhez, de aki igen, kiszámolhatja, hogy exponenciális növekedéssel számolva mikorra lesz mindenki huszár Erdélyben.

Biztos tudomásom van róla, hogy Székelyföldön is léteznek sámánok és táltosok, de sajnos nem sikerült hivatalos nyomára bukkannom annak, hogy hogyan vehetnénk részt egy ilyen szakirányú képzésben. Biztosan zártkörűek és szupertitkosak, de ha valaki tud valamit, kérem szóljon!

A barantát, a „tradicionális magyar harcművészetet” akár már igazi tömegsportnak is tekinthetjük, bár ahogy a róla szóló wikipédiás szócikkben is megjelenik, nem lett még belőle olimpiai sportág. Gondolom a vicces szerkóik miatt. Nem valószínű, hogy vannak, akik még nem találkoztak vele, rendszeresen tartanak ugyanis nálunk is baranta-táborokat, amit a helyi baranta szövetség szervez.

Természetesen Magyarországról indult el, de már Székelyföldön, Kalotaszegen és a Felvidéken is belefuthatunk baranta csapatokba. Mert a másik fontos jellemző, hogy csak közösségben működik a dolog: otthon a kicsiszobában ne is próbáljunk meg egyedül barantázni. Vigyázat, nem egy Fight Club!

Volt már egyébként több ízben is országos erdélyi baranta-bajnokság is, ahol a különböző próbák során a gyalogos, vagyis thug szakágban az Erdélyország bajnoka címért versengenek a résztvevők, a díjazottak pedig részt vesznek a Baranta Magyar Nemzeti Bajnokságon.


Nyílegyenes karrierlehetőségnek tűnik számomra.

Bónuszként íme az egyik kedvencem: keresgélés közben bukkantam rá egy hajhosszabbítási technikák oktatásra is. Idei csíkszeredai apróhirdetés, amire az oldal számlálója szerint közel ezren voltak eddig kíváncsiak. Kulcsszavak: keratinlapos hőillesztés, német mikrotechnikával, hajfelvarrás (?!), afrofonás kenyai mikrótechnikával. Hogyhogy, ti még nem hallottatok a kenyai mikrótechnikáról?

De hogyha mindez nem fogja kielégíteni az alapvető emberi kíváncsiságomat, akkor elkezdek majd falunapokra járni.