2023. június 6. keddNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
futyi.transindex.ro

VERSENYSZELLEMES

Tőkés, Szász vagy Kelemen pólója a nyerő?

Zénó Tolerancia utolsó frissítés: 2011-06-20 15:51:47

A három rommagyar pártvezér úgy döntött, tanulnak a középkori lovagoktól, és nem csapataikat küldik a halálba, hanem maguk birkóznak meg pólófelirat-versenyben.

A három rommagyar pártvezér úgy döntött, tanulnak a középkori lovagoktól, és nem csapataikat küldik a halálba, hanem maguk küzdenek meg embereik javára. A vesztesek vállalták, hogy visszavonulnak a politikából, vagy hűséget fogadnak a nyertesnek, akinek átadják a teljes hatalmat, a pártkasszát is beleértve. Már csak a fegyvernem megállapítása maradt hátra, ami hamar el is dőlt: pólófelirat-versenyben birkóznak meg. Helyszín: Kolozsvár, a ló farka alatt, június 30-a, 12.00. A pártvezérek kiszivárogtatták pólófelirataikat. Ezekre lehet szavazni, vagy a komment részben lehet számukra más felirat-javaslatokat tenni.


Tőkés László pólója


Miután Toró pólófelirat javaslatát, a Make Love Not War-t elutasította, Tőkés László, mint annyiszor, most is az Új Testamentumban keresett inspirációt. Erre bukkant: Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. (Máté 6.24.) Később arra gondolt, ha ezt a feliratot teszi a polójára, még félreértenék. Ezért felhívta legfőbb politikai tanácsadóját, Orbán Viktort, aki ugyan nem adott neki konkrét tippet, de a beszélgetés szelleme a következő feliratot inspirálta: Hiszem, mert hallom! Ezt annyira jellemzőnek ítélte magára nézvést, hogy bekérette Torót, keressen neki hozzá valami szép betűtípust.


Szász Jenő pólója

Szász Jenő tudta magáról, hogy nem szeret veszteni. Ő biztosra akart menni. A rovásírás-felirat tutinyertes lenne, mert senki sem érti. És mi van, ha mégis? Kövér László azt tanácsolta neki, írjon, amit akar, úgyis őt kiáltják ki győztesnek, még akkor is, ha veszít. Ez nem tetszett Szász Jenőnek, mégsem csinálhat magából pojácát! Felhívta telefonon tömegbázisát, Rácz Károlyt, aki nem ért rá, mert a Monopoly kézdivásárhelyi verzióján dolgozott. A játék neve Koropoli és ugyanolyan, mint a Monopoly, csak nincs benne játékszabályzat. Szász Jenő elszomorodott. Most mi legyen? Napokig nem jutott semmi eszébe. Reggel sem volt még ötlete, ezért felvette a polót, amin az állt: Adidas. Mindegy, úgyis ő nyer, történjen bármi is.


Kelemen Hunor pólója

Kelemen Hunor saját versben gondolkodott. Ki is választotta az egyik kedvenc strófáját költői életművéből: Bennszülött szolgáim póker-arca a csempészáru láttán / enyhén ellazul, és néha a / korbácshoz kell nyúlnom, hogy ne / feledjék: ki van felül és ki alul. De tapasztalata szerint nem jó ötlet kollektíve üzenni a szövetségnek, jobb inkább mindenkivel egyenként elbeszélgetni. Talán valami személyesebb kellene, morfondírozott. Markó Béla, esztétikai ügyi tanácsadója szerint talán jobb lenne egy másik strófa: Tisztaságunk, mint feldobott üveg, / egyensúlyoz a levegőben / (idő kérdése az egész), / belénk vághat még leesőben. Fellelkesülve az elképzelésen, Kelemen Hunor le is rendelte a feliratozást, de óvatosságból a csata helyszínére vitt magával backupnak egy üres fehér pólót és egy textilfilcet. Amint belépett a Matyi térre, és meglátta a pólóikban feszítő riválisait, Tőkés Lászlót és Szász Jenőt, Kelemen visszafordult, irány a férfimosdó, és ott hirtelen inspirációból a következő feliratot írta a tartalék pólójára: Sokan vagytok, de elegen.

Kinek a pólója nyer?