2023. június 6. keddNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
futyi.transindex.ro

A SZAKMA BECSÜLETÉÉRT

Kinek kell a pszichológus?

bpelőd utolsó frissítés: 2010-10-03 18:04:10

Pszichológiai és szakmai vizsgához kötné egy szenátor az újságírás gyakorlását. Támogatom a törvénytervezetet, egy aprócska változtatással.

A sajtó működésére vonatkozó törvénytervezetet nyújtott be egy PNL-s honatya a parlamentben. A tervezet egy felügyelő hatóság létrehozásáról rendelkezik, amely mindenkit ellenőrizne, aki a médiában dolgozik, és büntetné azokat, akik félretájékoztatnak, vagy olyan információkat közölnek, amelyek nem közérdekűek, és erkölcsi vagy anyagi károkat okoznak egyeseknek.

A tervezet megszabná pontosan, hogy ki lehet újságíró: csak azok dolgozhatnának a szakmában, akiknek újságírói könyvük van, és hajlandóak évente részt venni egy pszichológiai vizsgán. Ezen kívül az újságíróknak háromévente felmérnék a szakmai felkészültségét is.

Végre egy jó törvénytervezet, az első lépés a megtisztulás felé! Igaz, kissé célt tévesztett, de ezt egy módosító indítvánnyal minden bizonnyal percek alatt megoldják az ország élesszemű szenátorai. Csak az újságírót kell politikusra cserélni a tervezetben.

Büntessék azokat, akik félretájékoztatnak, akik olyan információkat közölnek, amellyel anyagi vagy erkölcsi károkat okoznak. A politikusokat vessék alá évente pszichológiai vizsgálatnak, és háromévente mérjék fel szakmai felkészültségüket is.

Én ezt teljes mértékben támogatom. Van valakinek egy eladó szavazata?